A - Mužstvo

FC Vlachovo Březí „A“- SK Vacov „B“ 4:2 (0:2)

14.5.2022

Branky:

  1. min. – 0:1 
  2. min. – 0:2
  3. min. – 1:2 – Kužvart 
  4. min. – 2:2 – Toncar
  5. min. – 3:2 – Roman Lauda
  6. min. – 4:2 – Toncar 

 

Fotbalový stadion FC Vlachovo Březí zažil v sobotu 14. května nádherný sportovní zážitek. Konal se zde dvouzápas s SK Vacov. Nejprve si naši pánové záložního družstva poradili v zápase hraného od 13:30 s vacovským céčkem 2:1 a potom se odehrál zápas o průběžné 1. místo v okresním přeboru mužů mezi naším “A” týmem a vacovským béčkem. Skutečnost, že chlapci pod Javorníkem chtěli z našeho města odvést 3 body, bylo patrné hned od začátku zápasu. Svým nasazením náš tým zaskočili a jednoznačně po celou délku prvního poločasu na hřišti dominovali. Prostě všude byli první a jakmile jsme se dostali k míči my, okamžitě jsme byli hráči soupeře napadáni, což vedlo k častým ztrátám míče. Branku soupeře jsme ohrozili jen několikrát a o šancích se vlastně mluvit nedalo. Když už se blížil konec prvního poločasu a všichni jsme netrpělivě čekali, až rozhodčí Harvalík první dějství ukončí, Vacovští nás dvěma brankami v posledních pěti minutách poslali do šaten, jak se říká, s pěknou dekou na zádech. 

 

V šatně byla velmi ponurá atmosféra a vedla především ke společnému závěru. Prostě že bez bojovnosti všech hráčů na hřišti se vyhrát nedá! A ta bojovnost a zapojení všech hráčů do hry v prvním poločasu chyběla.

 

To co jsme však v druhém poločasu zažili, viděli, prožili a byli svědkem, bylo neskutečné! Od první minuty jsme se do chlapů z Vacova “zakousli” a zasypávali je neustálými útoky. Zjevně zaskočený soupeř, který si byl vědom toho, že již je po prvním poločasu o vítězi utkání rozhodnuto, byl pod neustálým tlakem našich chlapců. Po několika neproměněných brankových příležitostech z počátku druhého poločasu zavelel v  59. minutě k obratu v utkání střelou z 20 metrů Štěpán Kužvart. Vacovští se už jen bránili, a když se zcela výjimečně nadechli k útoku, okamžitě byly jejich snahy přerušeny po celou dobu zápasu skvěle hrající obranou. V 74. minutě se trefil ze strany Toncar a zbývalo ještě více jak čtvrt hodiny do konce zápasu. K průběžnému vedení v soutěži by nám to stačilo, ale naši borci se s remízou spokojit nechtěli. Po krásné akci Hojdekra a centrujícího Toncara se trefil v 89. minutě Roman Lauda a výsledek utkání uzavřel v 90. minutě po průniku do vápna z naší pravé strany křižnou střelou opět Honza Toncar.

 

Kdo byl v sobotu na našem hřišti, zažil fotbalovou parádu, radost ze hry, nadšení a znovu ověřené tvrzení, že fotbal nemá logiku, že míč je kulatý a stát se může všechno a že se vyplatí nevzdávat se, neházet flintu do žita a naopak bojovat až do konce zápasu. 

 

Každý fanoušek našeho týmu musí po sobotním vyhraném zápase proti družstvu SK Vacov žít minimálně o rok déle! 

 

Hoši, děkujeme!!!