A - Mužstvo

FCVB – SED 2:0 – Sedlice padla! Áčko jde na druhé místo

Vlachovo Březí – Zápasy se Sedlicí nabízí vždy parádní fotbalovou podívanou, která však od návratu do B třídy pokaždé skončila naší porážkou. V neděli tak mělo áčko jasný plán!

Úvodní minuty utkání moc vyložených šancí nenabízely a na větší příležitost si tak museli fanoušci počkat až do 23. minuty, ve které nastřelil z nenápadného pokusu hostující Panuška břevno Kautmanovy branky. Na druhé straně zahrozili Kozlíci dalekonosným pokusem Kužvarta, při kterém však míč nenabral potřebnou rotaci. Skóre utkání se tak měnilo až ve 31. minutě a to zásluhou Michala Hojdekra, který využil parádního odrazu míče přímo k nohám. Hosté mohli záhy vyrovnat, když zpětnou Kalčíkovu přihrávku vystihl opět Panuška. Jeho samostatný únik však zlikvidoval obětavým způsobem Kužvart. 

Druhý poločas tak započal za jednobrankového náskoku v domácím podání a hosté se tedy museli hnát za vyrovnáním. Otevřená vrátka do hostující obrany mohlo využít v 62. minutě střídající duo Mráz – Lukeš, jejich spolupráce však tížený druhý gól nepřinesla. Fanoušci si tak museli na další gól ještě počkat a v 66. minutě vyslyšel jejich volání Jakub Bízek, který nikým nehlídaný uklidil přímý kop Daniela za Vančátova záda. Parádně rozjetý zápas však doznal zápletky po zranění Mráze a kluci tak museli dohrávat, kvůli vystřídání všech hráčů, o deseti. Největší příležitost Sedlice v utkání přišla v 83. minutě, brankář Kautman si však s ranou z bezprostřední blízkosti poradil. 

Konečný výsledek 2:0 tak znamenal nejen udržení jarní neporazitelnosti, ale také posun na druhé místo, které doposud strážily Střelské Hoštice.

OHLASY

FCVB (Z domácí kabiny): Utkání se Sedlicí vždycky přináší náboj. Hosté jsou velmi fotbalový tým, který nad námi doposud pokaždé vyzrál. Bylo jasné, že o osudu utkání rozhodne první branka. Tu jsme vstřelili my. Druhý poločas byl velmi bojovný a kluci za stavu 2:0 ubránili v oslabení nápor hostů. Závěrem zdravíme Radka Mráze, kterému přejeme brzké uzdravení.

Sedlice (Miroslav Petráš – vedoucí mužstva): V úvodu utkání nám kvůli zranění odstoupil náš stoper a dozadu se musel zatáhnout Zdeněk Mikeš. Útočná hra nám tedy výrazně oslabila. Utkání nepřineslo mnoho šancí, domácí však svoje dokázali proměnit. 

FOTO

Tereza Běhounková