A - Mužstvo

FCVB – HOŠ 6:1 – Souboj o druhé místo se změnil v demolici

Vlachovo Březí – Za deštivého počasí si 1.B třída připravila na naděli na našem hřišti zajímavý souboj o druhé místo, ve kterém přivítalo naše áčko Střelské Hoštice.

Vstup do utkání vyšel lépe Kozlíkům a brankář Jáchym měl v hostující brance plné ruce práce. Zejména se samostatným únikem Michala Novotného, který v 7. minutě nepotrestal chybu Hozmana. Skóre se tak poprvé v utkání měnilo ve 12. minutě, kdy aktivní přístup Daniela přinesl míč na kopačky domácích hráčů a z následné akce těžil právě Michal Novotný, kterého našel v pokutovém území přízemní přihrávkou Toncar. Hosté mohli sice o pár minut později vyrovnat, pokus Šperla však skončil přímo v rukavicích brankáře Kautmana. Na tahu tak byli opět Kozlíci, na jejichž konto přibývala jedna šance za druhou. Stav utkání se ovšem neměnil a tak zákonitě přišel ve 41. minutě trest. Rychlý protiútok zakončil střelou do prázdné branky Pavel Málek a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Jenže to, co se nepovedlo po celý první poločas, zvládli domácí borci hned po pár vteřinách od začátku druhého dějství. Hostující výkop obrátili kluci rychle směr hoštická branka a ze spolupráce Toncar – M. Novotný vytěžil Jan Hubáček branku na 2:1. Kluci navíc nepolevovali a v 59. minutě poslal Kozlíky do dvougólového trháku střídající Ladislav Martínek, který využil povedeného rohového kopu v podání Bízka. V 69. minutě se situace navíc opakovala a další rohový kop uklidil za Jáchymova záda druhý střídající hráč, Jan Lukeš. Hosté nevěděli, kam dřív skočit a do konce utkání se diváci dočkali ještě dvou branek, které obstaralo střídající duo Martínek – Lukeš. 

Zápas o druhé místo se tak změnil v demolici a kluci nakonec zvítězili zaslouženě poměrem 6:1.

OHLASY

FCVB (Z domácí kabiny): Dnešní utkání stálo za to! V první půli jsme sice zahodili mnoho šancí a po chybě v zadních řadách jsme nechali hosty vyrovnat. Druhý poločas byl však pastvou pro oči a kluci přidávali jeden gól za druhým.

Střelské Hoštice (Michal Kokrda – kapitán): V přímém souboji o druhé místo se soupeř lépe vypořádal v domácím prostředí těžkým terénem a zaslouženě zvítězil. V první polovině se ujali domácí vedení, které mohli několikrát navýšit, proti byl však gólman Jáchym. Nám se podařilo před odchodem do šaten srovnat krok. Bohužel hned v úvodní minutě druhého dějství jsme inkasovali druhý gól a to nás nejspíš poznamenalo do konce zápasu. Poté už na hřišti existovalo jen jedno mužstvo a to domácí. Skóre narostlo až na konečných 6:1. Soupeř byl rychlejší, důraznější, fotbalovější a proto se vyhoupl na druhé místo 3body před nás.

FOTO
Tereza Běhounková