Mládež

MLÁDEŽ – Žáci zavítali na mezinárodní Budweis Cup

České Budějovice – Druhý červencový víkend byl pro žáky plný fotbalu. Svěřenci Michala Hojdekra a Václava Pěsty totiž zavítali na dvoudenní Budweis Cup, který přinesl měření sil i se zahraničními soupeři.

Starší žáci odehráli své zápasy na půdě roudenské Malše, která prohání soupeře v nejvyšší krajské soutěži. Los dvanácti týmů, které byly rozděleny do čtyřech tříčlenných skupin, klukům přisoudil dva zahraniční soupeře. Německý SV Neidenstein (0:0) a VŠĮ Fortūna Kaunas (0:2) z Litvy. Po jedné remíze a jedné porážce zbylo na kluky poslední místo ve skupině, které znamenalo boj o 9. až 12. pozici. 

Souboje v závěrečné skupině započaly porážkou s Velešínem (1:2), následovalo však vítězství nad rakouským SV Scheibbs (1:0).  Boj o konečné desáté místo proti KKS Astra Krotoszyn (1:2) ovšem přinesl další těsnou porážku a kluci tak nakonec získali konečnou jedenáctou pozici.

Mladší žáci odehráli svůj fotbalový víkend v českobudějovickém areálu SCM Složiště, které nevyužívá nikdo jiný, než českobudějovické Dynamo. Kluci ve své skupině B narazili na Nové Hodějovice (2:0), Kutnou Horu (2:4) a polský KKS Astra Krotoszyn (2:4).

Zisk tří bodů posunul kluky do bojů o umístění, kde nejprve došlo na semifinálové vítězství nad Nemanicemi (2:0). Finálový souboj o páté místo přinesl opětovný duel s Novými Hodějovicemi (3:2p), který tentokrát musel rozhodnout až penaltový rozstřel, ve kterém byli šťastnější naši hráči.