A - Mužstvo

FCVB – ZDÍ 1:2 – První domácí zápas body nepřinesl

Vachovo Březí – Po porážce na Hluboké čekal na kluky v neděli první domácí zápas, ke kterému přijel jako soupeř nováček ze Zdíkova.

Utkání, které moc fotbalové krásy nenabídlo, přineslo důležité momenty zápasu až ve druhém poločase. V tom jako první zahrozili domácí, jenže Martínek ze své pozice přestřelil. V další šanci se po sérii rohových kopů objevil Daniel. Jeho ránu směřující do branky však nejprve zastavil obětavým zákrokem hostující Švarc a z následného pokusu, po dalším rohovém kopu, mířil Toncar hlavičkou pouze do tyče. Neproměněné šance mohly Kozlíky mrzet v 58. minutě, kdy se prosadili hosté z přímého kopu. Rozhodčí však ještě před zakončením zpozoroval faul jednoho z útočících hráčů a na tahu tak byli opět domácí.

Ti se přece jenom dočkali v 67. minutě, kdy Hojdekrův tečovaný míč usměrnil do branky Adam Novotný. Jenže vedení Kozlíkům moc dlouho nevydrželo. V 70. minutě nařídil rozhodčí, po špatné komunikaci v zadních řadách, pro Zdíkov přímý kop, který z ideální pozice poslal nechytatelnou ranou do sítě Jan Rataj. Kalich hořkosti si kluci vypili do dna v 77. minutě, kdy nepovedený odkop Kouby našel pouze hlavu Silvestra Schwarze, jehož hlavička z pětadvaceti metrů zapadla až do branky.

Závěrečný tlak už tížené vyrovnání nepřinesl a kluci tak podlehli Zdíkovu poměrem 1:2. O první body tak zabojují, podobně jako minulý rok, příští sobotu v Netolicích.