Mládež

Starší přípravka zavítala na předsezonní soustředění

Již brzy nás čeká start fotbalových soutěží i našich nejmenších fotbalistů. Vzhledem k nové spolupráci v rámci vznikající akademie prachatického Tatranu čeká na naší starší přípravku zajímavá zkušenost v podobě měření sil s elitou krajského přeboru. Přípravy jsou tak v plném proudu a kluci strávili část minulého týdne na soustředění ve Sportovním areálu Blanice.

Komentář trenéra Miroslava Podlešáka:

Od čtvrtka do neděle jsme absolvovali předsezónní soustředění ve Sportovní Areál Blanice, kde se nám dostalo perfektního zázemí a veškerého komfortu. Jelikož nás čeká sezóna v krajském přeboru a navíc přecházíme z ml. přípravky do starších, tak jsme chtěli zapracovat na spoustě věcech a myslím si, že se to povedlo na 100%. Kluky musím pochválit za přístup k tréninkům, ale i chování mimo hřiště. Až na pár večerních bulíčků se všechno povedlo na výbornou. Za nás s Pepou jednoznačně perfektní

Sehráli jsme i dvě přípravná utkání. V pátek s týmem Vodňan, a i když výkon nebyl podle představ, tak jsme dokázali zvítězit. V neděli jsme soustředění zakončili zápasem s Tatranem, to už byla úplně jiná písnička. Kluci plnili, co jsme se do nich snažili dostat, bavili se fotbalem a přejeli soupeře rozdílem několika tříd. 

Obrovské poděkování patří našim sponzorům, bez kterých bychom takové soustředění těžko realizovali a děkujeme také za pomoc Janovi Hubáčkovi a Josefovi Falářovi.

 

FOTO

A co to znamená pro fanoušky?

Tento tým je čistě pod hlavičkou prachatického Tatranu, neboť společenství nejsou v krajské soutěži přípravek povolena. Proto v tradičním víkendovém programu nebude tento tým zaznamenán a bude zde uváděn tým Vlachovo Březí/Prachatice „C“. O výsledcích kluků vás však budeme informovat v tradičním víkendovém shrnutí naší mládeže.

Komentář Davida Lachkoviče (předseda výkonného výboru FK Tatran Prachatice):

Nově máme v přípravkách společenství ještě se Březím, protože tam mají výbornou generaci starší přípravky, takže si chtěli vyzkoušet hrát krajský přebor. Máme vlastně v přípravkách Tatran v krajském přeboru, Tatran B – Bavorov v OP Strakonicka a Tatran C – Březí v OP Prachaticka.

(Zdroj: Prachatický deník)