A - Mužstvo

CHE – FCVB 0:2 – Pevná obrana přinesla druhé vítězství v řadě

Chelčice – Po domácím vítězství nad týmem ze Stach zamířili Kozlíci na půdu Chelčic, kde se moc bodů v našem podání nezískává.

V úvodních minutách utkání sice byli aktivnější domácí, jako první se však prosadili Kozlíci. V 10. minutě si na centr do pokutového území naskočil Jan Hubáček, který povedenou hlavičkou k levé tyči překonal brankáře Rottbauera. Úvodní branka hosty nakopla a v oslabené sestavě zaměřilo Vlachovo Březí svou hru na pevné defenzivě. Ta trápila domácí hráče, kteří se snažili těžit zejména z nákopů na rychlé krajní hráče. Výsledkem těchto pokusů však bylo pouze několik centrů, které si sebral brankář Kautman. 

Ve druhém dějství se tlak stupňoval a po hodině hry dostali domácí velkou možnost k vyrovnání, když sudí Dušek nařídil, po malé domů, nepřímý kop. Domácí se rozhodli pro rychlou rozehrávku a následnou střelu, tu ovšem usměrnil jeden z hostujících hráčů na rohový kop. Toho se však domácí nedočkali, neboť špatná komunikace mezi hráči Chelčic přinesla hru rukou a tedy i následný odkop od vlachovobřezské branky. Čas tak pomalu plynul a Chelčice musely hrát na čím dál větší riziko. Otevřená okýnka v domácí obraně vybízela k rychlým protiútokům a jeden takový se dostavil v 84. minutě. Toncar svou přihrávkou přes šířku pokutového území našel Michala Novotného, který definitivně pojistil hostující vítězství.

Kluci tak nakonec vynulovali Chelčice a po výsledku 2:0 si svěřenci Františka Fencla připisují důležité tři body z venkovní půdy.